Tuesday, July 16, 2013

Jualan segak!

kenapa jualan segak? Aku sendiri pun tertanya tanya tatkala aku menaip benda ni. Sbb sambil jual sambil aku segak kot? Hampeh perasan. Aku malas nak cerita panjang-panjang, keep it simple (ceh, padahal dah nak berbuka, kalut nak makan) aku pendekkan jela cerita aku. Nak cerita dari mula sampai habis memang berjela, tp next entry la k tu semua? 

Aku nak promote ni! Tadaaaaaaa:
Kalau korang tertanya tanya kenapa aku jual ni, jawapan dia senang je, berkesan dan aku suka. Kata org nak jual sesuatu biar daripada minat. Aku ada jual banyak produk lain tp kenapa aku fokus jual yg ni? Dahlah jual murah sangat RM15 pulak tu sekali pos, berbaloi ke? Untung ke? Kenapa tak fokus kt benda lain yg kau jual tu Nura? Ada yang tertanya-tanya, geli hati dengar.
Jawapan dia senang je, aku minat, aku minat. Tipu lah kalau aku kata aku minat sampai taknak untung, nak juga :p tapi untung tu aku letakkan kat number 2. Yang first aku fikir berkesan tak berkesan. Kalau kau jual benda tu rm50, untung rm10-20 sekalipun untuk satu unit, kalau tak berkesan, customer return barang mcm mana? Siapa rugi? Cik Esah? Bedah? Juliana Banos ataupun Nora Danish? EH! Nora Danish jual tanaka, dia untung, tak rugi.

Senang cerita aku fokus kat yang ni sbb aku sendiri pakai dan benda ni okay, setakat ni aku puas hati, klu org lain puas hati, org pun repeat order. Untung sikit tak apa, lama-lama jadi bukit ye tak? Yg penting kualiti, untung 2nd. Sbb dr kualiti tu lah dtg nya untung. tu ringkasan. Kalau nak cerita A-Z panjang sangat, semua tu next entry.

Mcm2 style dah aku pakai benda ni, setakat ni semua okay. Aku ingat nak cerita tapi aku yakin akan jadi panjang, aku yakin sangat yang nanti aku banyak merapu haha. So kalau nak tahu detail boleh PM aku kat Facebook tanya lah seberapa banyak nak tanya, sampai ke soalan ala-ala tak masuk akal and lari topic pun korang boleh tanya, tak ada hal aku suka berinteraksi dengan orang :p

So dipendekkan cerita kalau berminat RM15 Satu free pos.
RM20 punya package pun ada, Arche + 5 keping shiseido blackhead mask RM20 postage masih free k.
Peh peh peh mana nak dapat oi? Biasa org jual RM25 free pos je, tak ada free apa. (Ceh padahal ni lah harga aku kalau bukan bulan puasa :p) skrg ni, RM20 FREE 5 KEPING MASK! Kalau taknak mask lagi lah, RM15 je. Tapi biasa org ambil sekali dengan Mask, katanya nak try and murah sangat 5 keping mask dengan cream Arche dengan pos bagai semua RM20 je, bundle gitu ha! ceh amik hati aku ke? :p sayang uols! Hehe

Tapi biasa org ambil kat aku package. Yg ni memang laris laris sangat laris! (3 laris ada kat situ maknanya memang hangat nok!) Tapi sorry la aku dah cakap awal2 aku mmg buat benda ni tak banyak, sbb aku ambil tanaka tak banyak. Tapi org tak ambil tanaka satu2 kat aku, dorg ambil package sekali dengan Arche, sbb dorg cakap dorg nak try Arche, tapi alang2 ada tanaka and dapat mask bagai tambah sikit je, maka dorg ambil semua sekali, ada yang bagaikan tak percaya, haih tolonglah percaya! Lagipun terhad k, kalau aku buat unlimited baru boleh tak percaya. Yelah banyak pulak duit aku buat combo ni byk2 murah2 kan? Hahaha. 
so, sambung balik ni package nya:
ARCHE PEARL CREAM + TANAKA 40G + 1PCS BLACKHEAD MASK= RM35
ARCHE PEARL CREAM + TANAKA 110G +3PCS BLACKHEAD MASK= RM45
Gila kan? Setakat ni masih ada lagi tinggal saki baki combo ni, aku panggil combo ni set jimat ataupun set jerawat kaw-kaw! Hahaha. Kalau nak kena cepat, PM aku kat facebook atau nak lagi cepat msg aku kat number aku, 0176460661 ceh 2x dah bagi number :p

Kalau dah habis tapi nak jugak, boleh request, tapi bergantung kpd keadaan ekonomi aku lah ye, kalau aku mampu nak ambil tanaka banyak2 lagi.
Sbb tanaka aku ambil kat pemborong sini, so harga tak berapa cun lah tp masih okay ^-^ Kalau Arche aku ambil dari Thailand terus so aku boleh ambil berapa banyak aku nak.
Maka dengan itu, korang boleh borong Arche dengan aku, start dari 10pcs ke atas. 50 pcs, 100 200 500 1000 3000 5000 pun boleh, berapa jelah amount korang nak bagitahu je. BEST PRICE, aku confirm aku yang terendah, ceh.

Itu sahaja lah, babai :D
Ni ada sedutan gambar Arche, Tanaka dan Blackhead mask. Set sekali tiga ni boleh rawat jerawat. Nak tahu kegunaan, boleh PM k? 





OKAY LAST! JANJI LAST HEHE.
Siapa nak tempah cheese tart ataupun tart nenas boleh PM aku kat facebook, msg kat number aku ke apa ke k, tart ni JIA ZIRA yang buat iatu aunty aku. SEDAP OH! Aku selalu paksa dia kalau nak datang rumah bawak cheese tart, aku suka gila cheese tart dia, tp tart gulung pun sedap, tapi lidah aku ni matsalleh sikit bwahahahahahhaah gurau, takdelah, aku suka cheese tart lebih sbb aku boleh pilih flavor, ada blueberry ada chocolate strawberry, mcm2 korang request je. Aku suka blueberry! meowwww *tetiba* Harga? Haruslah berbaloi.
cheese tart 25 pcs RM30 
Bukan kecik tau! Haaa puas makan! Aku confirm sedap, tak sedap boleh return kalau korang rasa satu tak sedap korang bagi balik yang lebih aku bagi balik duit, sbb aku gerenti sedap!!
tart gulung 50 pcs RM30 juga, okay? Thanks! Kalau minat comment lah hehe

Thursday, June 20, 2013

Selamat pukul 3.35 petang!

Aku masih pelik berbaur aneh, kenapa ada orang masih mengunjungi blog aku walaupun aku dah biarkan beliau selama hampir setahun? Korang nak tengok apa? Takda apa weiii hahaha. Buka-buka pun bebalik habuk juga sedih lah aku ni. Blog aku ni dah berusia 3 tahun lebih tapi older post aku terus-terusan didelete oleh aku muahahaha. Janji lepas ni tak delete dah xD Aku active balik sbb aku bosan. Takda siapa nak dengar aku membebel, smua org busy lain lah aku free manjang! Nak create blog baru mcm malas pulak, guna jelah yang sedia ada ni T-T